lunes, 17 de enero de 2011

Un mes a l'Ecuador....

L'Ecuador és probablement un dels paisos que hem passat més rápid. Tan sols hi hem estat un mes i poc i la ruta ha estat: Vilcambamba, Loja, Cuenca, Guayaquil, Montañita, Canoa, Mompiche, Quito i Otavalo.



Gairebé tots els llocs a on hem estat eren turístics, al final será que Ecuador és un pais turístic!! i pot ser per aquest motiu no ens ha permés acabar de conéixer del cert la realitat de cada indret. Tot i aixó si que hi hem trobat dues de les ciutats més boniques del que hem vist de sudamérica: Cuenca i Quito.




Ens han sorprés algunes lleis, com la Ley Seca, que per a combatir el problema de l'alcoholisme es prohibeix vendre alcohol els diumenges (com si no es pogues comprar el dia abans!) i obliguen a tancar tots els bars a les 12 de la nit entre setmana i a les dues de la matinada el cap de setmana.



D'altra banda, cal dir que Ecuador es gran cultivador de cacau, café i sobretot.... república bananera, el paradis dels amants dels plátans!! Nosaltres ens n'hem fet un fart. Tenen infinitat de varietats de plátan i es menjen a totes hores i de totes les maneres possibles. (fregit, sancochado, fregit i machacat, que son els patacones...) Gairebé ens tornem adictes als chifles, que son rollo les patates chips. Peró de cacau i café res de res.... sembla que el més bo l'exporten!!!! així que haurem de menjar xocolata d'ecuador quan tornem! ishhhh!!!



També hem disfrutat amb els sucs de fruites tropicals, fruites de noms que mai has sentit i que al final en distingeixes el gust pero marxem sense tenir ni idea de quina forma tenen! Hem disfrutat també del peix, i dels camarones a la costa i com sempre.... l'omnipresent arros, que acompanya tots els plats! Realment estem dubtant si tenim ganes de menjar paella a la tornada!!!



Hem disfrutat també dels paisatges i de les platjes, tot i que cal dir que banyar-se al pacífic no és el mateix que el nostre mar. Mentre estas fent un bany, tranquilament xerrant a prop de la sorra..... pluffffff!!!!! tragues aigua perqué una onada gegant t'ha revolcat!!!!!



I com sempre, hem acabat incorporant noves paraules al nostre llenguatge argentino-peruano extrany. Aquest cop la que ens ha fet més grácia ha estat chuchaqui (vol dir resaca).



I fins aquí el pais de la meitat del mon!

No hay comentarios:

Publicar un comentario