sábado, 20 de marzo de 2010

Usuahia... paradís entre mar i montanya

Hem passat quatre dies a Usuahia. Dies de paisatges increíbles, montanyes nevades i mar. Sentint-nos petites davant tanta naturalesa.

Vam decidir llogar un cotxe amb tota la troupe. Erem: tres catalanes, dos brasilenys, una francesa, un bretó i un argentí. Si, si, sembla un acudit! Van ser uns dies d'interculturalitat a tope. Fantàstic!

Val la pena visitar els dos llacs que hi ha al voltant d'Usuahia: el Lago Escondido i el Lago Fagnano, aquest últim és enorme, sembla un mar, fins i tot, degut al vent té onades bastant importants. I anar a Toulhin que és un poble no turístic conegut pels seus dolços! Que bona la xocolataaa! Aquí ens vam permetre el luxe!!! També vam visitar la Estancia Harberton, amb uns paisatges increïbles i restes de balenes i altres crustacis. Una pena adonar-se que els amos del lloc es la empresa petrolera TOTAL, els mateixos que s'ho carreguen tot!! aiiiisshhh....

Estancia Harberton

Lago Escondido

Lago Fagnano

Érase un francés, un brasileny, un argentí i un català...

Vam fer l'intent de pujar al Glaciar Marcial des del teleferic hi ha unes vistes impressionants d'Usuahia, una ciutat de mar situada dins d'una vall. Brutal!!! No vam arribar a pujar a la glacera, ja que es feia de nit i feia fred... Més pajares vam preferir perdre'ns per un bosc, preciós! i caminar 8 kilometres fins baixar al poble!!

De camí al Glaciar que mai vam veure

De camí al glaciar

Tampoc cal perdre's el Parc Natural de Terra del Foc. Flipant! Posem fotos perquè tanta inmensitat natural és difícil de descriure. Això si, ple d'aigua i llacs que no sabíem distingir si eren d'aigua dolça o salada!! IM-PRESSIONANT! Allà hi vivíen els Yamana la única tribu indígena que va ser capaç de sobreviure en unes condiciones climatològiques tan dures (nosaltres ens pelàvem de fred, la temperatura tèrmica era d'1 grau sota cero en ple estiu). Com es van extingir?? Ja us ho podeu imaginar... ansies colonitzadores i d'europeització... Quina vergonya vam sentir!


Parc Natural Tierra del Fuego

Colonització dels castors introduits per l'home al Parc Natural

Lago Roca al Parc Natural

I a la nit... Un altre asaditooo! rico rico! Festeta d'acomiadament amb tota la troupe i la que es va afegir del hostel! Interculturalitat i festa a parts iguals!!!

La festa uneix!

Aquí a la Fí del Món ens separem dels nostres companys i ens dirigim nosaltresdues, les perdudesperlesamèriques cap a Punta Arenas, XILE!!!

1 comentario:

  1. IM-PRESSIONANT!!! vaya paisajeees... no me extraña q os quedeis sin palabras!! guapaaaas estais las dos en las fotitooos!

    ResponderEliminar