martes, 2 de noviembre de 2010

Esperant veure sortir el sol a LIMA


el parque del amor.... oooohhhh

batucada! ta ta ta ta....


Bé, després de Paracas, vam arribar a la capital, Lima, de nit i sense saber on anar a dormir. Ens van parlar tan i tan bé del barri de Barranco (barri bohemi de la ciutat) que al taxista li vam dir que volíem anar cap allà. Però no estàvem gaire segures dels preus i vam trobar un hostel a la guia al barri de Miraflores (barri de bona pasta) que era ben econòmic (Hostel La Casa del Mochilero; 10 soles) i cap allà vam anar. Com es d'esperar (surt a la Loonely Planet) el hostel estava plagat de guiris (persones amb el cap molt ros i una parla anglosaxona que evitem a qualsevol preu) pero al final vam trobar-hi molta tranquilitat i un ambient ben com a casa.... Ens hi vam quedar una setmana!!

Lima va resultar ser la ciutat dels retrobaments, la veritat no vam veure masses coses d'ella, però vam retrobar a gent d'altres indrets del perú que havia arribat a Lima per les votacions districtals i regionals. La veritat es que aquest tema es ben diferent al que a casa estem acostumats. Cada candidat fa la seva campaña política fins el dia abans de les eleccions i es gasta la seva plata en grans festes, que anomenen meetings, però no deixen de ser grans farres. Ens aquests meetings sempre hi ha música (tota la cúmbia que us podeu arribar a imaginar) i alcohol (que els propis candidats paguen). Espanta saber que a molts poblets guanya el candidat que més alcohol reparteix. Així, tot Lima estava empaperada de cartells electorals ben curiosos i música per tot arreu. Nosaltres voliem saber que era viure un meeting, així que vam anar al barri de Barranco a seguir una comitiva d'un candidat d'esquerres. Vam fer tota la volta pels carrers del barri perseguint un grup de malabaristes: monociclos, foc, claves i com a música (no espereu que seguissim a un grup de cúmbia) la BATUCADA que acompanyava! I ens anavem trobant amb altres "festes" de candidats rivals. Ben curiós!

Un altre fet que ens va cridar l'atenció va ser "La Ley Seca". Que es això? Doncs que 48 hores abans de les eleccions està prohibida la venta d'alcohol a supermercats, bars, discos. La ciutat de nit, aquell cap de setmana, estava ben i ben deserta. (tot i que feta la llei feta la trampa i d'això els peruans en saben un niu, ens vam assabentar de ple de festes clandestines). Així si vas begut a votar la multa es estrepidant, més que no anar a votar (que també està multat amb 70 soles). Votar ja no representa un dret, sino també una obligació.

El barri que més ens va agradar va ser el Barri de Barranco, amb cases espectaculars d'estil modertinsta (una llàstima, moltes d'elles abandonades). Per aquest indret vam passar moltes hores deambulant, observant el mar des dels diferents miradors, observant els colors i la vida del barri.

Un lloc ben curiós de Lima es el Parque del Amor, que es troba davant del mar, al barri de Miraflores. Com el seu nom diu es un parc dedicat a l'amor i als enamorats. Els bancs i la decoració ens recorden molt a l'estil de Gaudí, i estan tots coberts amb frases d'amor d'escriptors famosos o d'anònims i hi ha una gran escultura al mig amb dos enamorats abraçant-se. Tot ben ensucrat, pero amb un punt kitch que li dona el toc.

Un altre lloc del qual ens vam quedar embadalides.... va ser un supermercat. En aquest supermercat vam poder veure tot el que durant el viatge no vam trobar, fins i tot: pernil i formatge manxego! Hi havia tot tipus de menjar, això si, els preus escapaven al nostre pressupost, no ens va quedar més remei que observar-ho tot i perseguir les noies que oferien degustacions, sobretot de formatge...

A Lima, també ens trobem amb la Valeria, un contacte que ens passa un familiar de la Marina. Amb ella anem a prendre uns pisco sour a un bar "Huaringas" que és el lloc on van guanyar el premi al millor cóctel, realment deliciós (el pisco sour es basa en pisco, una beguda feta a base de raïm, llimona, xarop dolç i ou). La Valeria i la seva parella ens donen una gran lliçó sobre la cultura i la societat peruana. MOLTES GRÀCIES! Esperem que disfruteu per les nostres terres tant com nosaltres de les vostres.

Quan per fi, decidim marxar de la ciutat, una setmana després i havent vist el sol un total de tres hores, més o menys, ens trobem amb tres problemes: el primer, les persones que estan descontentes amb les eleccions han tallat les carreteres i poder ens trobem amb que hem de passar hores esperant a que obrin. El segon, molta gent ha viatjat a Lima per les votacions, així que no hi ha gaires bitllets. El tercer, els preus dels bitllets no són fixes a Lima i, degut al gran moviment de gent que provoca les eleccions, el preu ha augmentat considerablement. Decidim marxar dimarts en comptes de dilluns. La nostra nova destinació HUANCHACO, platjeta!!!

1 comentario:

  1. Viva el pisco sour!! Seguro que no es igual que el que preparanb el Barcelona!!!
    Juanjo

    ResponderEliminar