martes, 16 de noviembre de 2010

Un tastet d'Ecuador...

la suposada ranxera...

la frontera deshabitada...

Arribem a ECUADOR!!! Cal dir que en realitat creuem la frontera perquè en uns dies se'ns venç la visa dels 3 mesos de turista al Perú i no tenim ganes de pagar per cada dia d'il.legals.

El viatget es ben durillo: ni més ni menys que 36 hores!!!! Em sembla que ara per ara passa a ser el trajecte més llarg de tot el viatge, més fins i tot que el viatge en el camió de vaques fins a santiago! Tot i això va ser ben divertit creuar Perú-Ecuador per una de les fronteres més deshabitades...

Us expliquem: Primer vam agafar un bus de Tarapoto fins a Bagua Grande. Allà vam arribar a les dues de la matinada. Fins a les 5 de la matinada no sortien els autos per anar a Jaen, així que li vam demanar al vigilant de la oficina de bus si podiem dormir a dins amb ell... Al principi no estava gaire convençut, pero sembla que li vam fer pena... així que ens va deixar passar: total 3 hores dormint a terra!

Ens vam aixecar sense esquena i vam començar tot el seguit de trajectes amb cotxe: Auto fins a Jaen, auto fins a San Agustín i auto fins a La Balsa. Anàvem ben tranquiles pensant que dormiriem a tots els trajectes al cotxe, però es clar... a sudamèrica els cotxes s'amortitzen al màxim. Viatjàvem 7 persones!!!! Jo i la Sandra totes dues apretades al seient del davant. grrrr!! Total que de dormir res de res!

Al migdia vam arribar a La Balsa, que es el poble fronterer... on hi ha 4 cases, algun restaurant enmig del no res i un pont per sobre el riu que separa Perú de l'Ecuador (i nosaltres que pensàvem que travessariem en balsa.... ooooohhhh!) Al arribar allà, vam estar xerrant amb el poli d'immigració, tot era com d'estar per casa, la veritat es que es una frontera ben poc transitada i menys per gringues.... Com sempre vam arribar tard, resulta que la suposada ranxera que et porta de la frontera fins al primer poble d'Ecuador havia sortit feia 10 minuts! Es el nostre sinó! així que ens va tocar estar 5 hores de turisme per La balsa (amb una calor insuportable, sense haver dormit i a un poble que s'acosta als del lejano oeste.... ni una ànima! Fantàstic!!)

Al cap d'unes hores vam creurar el pont i cap a Ecuador... una altre frontera caminant! :) I aquest cop la situació va ser molt més divertida..... entrem a la policia per que ens segellin el passaport i ningú! Preguntem a una sra que passava pel carrer i ens diu.. "teneis que ir allà a la vueltita... estan en la cancha".

Nosaltres anem cap allà pensant que hi hauria una altre caseta i que ens trobem???? 6 paios vestits amb shorts de platja jugant al volei!!! vam entendre que ells eren els polis! jajajaja! totalment surrealista. Els vam deixar que acabessin el partidet i despres va venir el cap de la policia a posar-nos el segell, sense samarreta, amb la panxa a fora i els pantalons d'esport! Una bonica imatge de benvinguda!! aiiisshhh! ECUADOR promet!

Després... la suposada ranxera que ens portava a Zumba (el primer poble d'Ecuador) era un camió!!! si si si! un camió sense la caixa del darrera i uns seients xungos! Vam arribar al poble ja de nit, i després de sopar vam agafar un bus fins al nostre destí: Vilcabamba...

Total: sortida de tarapoto a les 17pm de dijous. Arribada a Vilcabamba a les 5 am de dissabte!!

Quan començava a sortir el sol vam buscar un lloc per dormir (us assegurem que després de 3 setmanes dormint en hamaca i dos nits sense dormir... mai haviem desitjat taaant un llit!). Després de mirar uns quants hostels ben cars, vam trobar una sra. que ens va contactar amb el seu fill, que tenia una cabaña per llogar.

Som afortunades... hem passat una setmaneta en una cabaña de fusta per un dolar diari, a sobre d'un petit cerro, amb les vistes de tota la vall de Vilcabamba als peus.... IMPRESSIONANT!!

3 comentarios:

  1. Ecuador promete... !!!!
    jajajajajajjaa
    Deseamos lo disfruteis tanto como todo lo que llevais de ese viaje tan alucinante !!!
    Besitos de Yuspy y Famili desde Parets

    ResponderEliminar
  2. Cada sitio parece un viaje al más alla,...un poco mas lejos de cualquier realidad conocida eh?? mucho animo y a por ello!

    ResponderEliminar
  3. A seguir gaudint d'aquest viatge tant meravellós! Ptons!

    ResponderEliminar