martes, 3 de mayo de 2011

Records de LokombiaHo corroborem, Colòmbia és, en realitat, Lokombia.

Trobem que aquest pais ha estat el més difícil pel qual hem viatjat, no oblidem que a part de tots els paisatges, la gent increïble, l'arrós de coco, les fruites, els jugos, Colòmbia és un pais en conflicte i, aquest fet, es reflecteix en les relacions socials de la població, on la violència és la principal eina en la resolució dels conflictes i de resistència al conflicte, com a eina, el bon humor...

Tot, absolutament, tot es pot i s'ha de regatejar! Fet, que al final, cansa una mica, no oblidem que trobem el preu normal i el preu turista! Això si, la gent es solidaritza moltíssim i sempre hi ha algun descompte. Informació important: els busos es regategen, fet que nomès passa en aquest pais. Fer dit, és complicat, encara que no del tot impossible. Nosaltres no en vam fer, però si coneixem viatgers que ho van aconseguir i van viure una gran experiència.

El més bonic de tot: la gent! És molt amable i molt cordial, canvia molt el caràcter de la costa a l'interior. A Cali, es poden trobar les dones i els homes més bonics de sud amèrica, en part gràcies a l'ajuda de la cirugia estètica (amb els preus més baixos de tot el pais). La capital, Bogotà, és una de les més boniques que hem visitat, amb una vida alternativa i cultural important, amb events culturals gratuïts diaris, persones molt variopintes, passejar per la ciutat, ens va recordar una mica passejar per casa.

I... sobretot! El Carib, palmeres, cocos, fauna i flora espectacular! Relax i bona vida a molt bon preu... Escoltar l'accent caribeny amb els "Hola mi amol!" i altres expressions que tant ens han cautivat, la curiositat de les persones per conèixer la nostra cultura i compartir...

El fet que més ens ha sobtat, la gran presència militar i policial. I no només la presència, sinó també la intervenció, hem tingut un gran nombre de requises (registres) que hem patit, degut a les nostres pintes de hippies, i es que es tracta d'un país que viu molt de les apariències i els estereotips.

Els paisatges colombians són els que més ens han impactat i meravellat! Els viatges en bus es converteixen en tot un espectacle, amb una tendència espectacular al color verd, bosc, selva, planes, de tot es pot trobar! I, per suposat, el mar Carib, que vam trobar gairebé sempre en època d'onades, moltes vegades, l'aigua té una temperatura tan elevada que sembla que entris a la banyera en comptes de a la platja!

Colòmbia, un pais, ben boig.... Cautivador! O lo amas, o lo odias! I nosaltres lo amamos! Costa marxar, i com tot el que ens ha enganxat, deixem l'amenaça d'un TORNAREM!

1 comentario:

  1. jajajajaja sudamérica entera está amenezada al parecer, bueno hasta el momento es una amenaza solamente, por seguridad y nuestra integridad esperamos no pase a alarma mucho menos a alerta, saludos mis amigas, dan ganas de volver a encontrarlas

    ResponderEliminar